January 19, 2021, 5:09 pm
Home Monografii ale comunei

 

MONOGRAFIA COMUNEI

 

 

"Suntem datori sa cunoastem istoria spatiului in care ne nastem, traim si murim.

Sa cunoastem trecutul cat mai bine pentru ca sentimentele noastre fata de inaintasi sa fie tot mai vii si mai puternice.

Ne propunem sa prezentam, pe cat a fost posibila investigarea noastra, unele date privind asezarea geografica a localitatii Savinesti, un scurt istoric al asezarii, unele aspecte fizico-geografice, demografice, economice, de invatamant, cultura, sanatate si viata spirituala.

Consideram ca lucrarea va constitui un inceput pentru cunoasterea trecutului comunei noastre, a vietii parintilor, mosilor si stramosilor nostri.

Credem ca informatiile pe care le oferim vor reusi sa dezvolte curiozitatea cititorului pentru o cunoastere cat mai profunda a locului, oamenilor si ale faptelor lor.

Suntem convinsi ca vor exista oameni care vor gasi si alte documente pe baza carora vor completa informatiile noastre.

Dedicam aceasta lucrare documentara tuturor concetatenilor, dascalilor, cu ocazia implinirii a 135 de ani de la infiintarea primului lacas de invatatura din localitatea Savinesti.

Multumim cititorule pentru interesul si rabdarea pe care cred ca ai avut-o, chiar daca ai reusit numai sa rasfoiesti aceasta lucrare. Vom fi si noi multumiti daca savinestenii vor trai cateva clipe de aducere aminte si de cinstire a inaintasilor.

Speram ca acest scurt documentar sa creeze o oarecare imagine asupra trecutului si prezentului savinestean.

Multumim tuturor celor care ne-au inlesnit sa intram in posesia unor date, celor carora ne-au sprijinit moral si material."

Prof. Vasile Sandu

 

 

RESURSE UTILE